Megadeth

Megadeth (USA)

Zondag 6 Augustus / Mainstage

20:45 – 21:45

Wanneer thrash metal ooit z’n eigen Mount Rushmore krijgt zullen niet alleen de koppen van Hetfield, Araya en Scott Ian in een of andere rotsblok worden gebeiteld, maar uiteraard ook die van Dave Mustaine.  Mustaine, the smartest man in metal, kent u als frontman van het ondertussen legendarische Megadeth.  En dat Megadeth is dus, om in de natuursteensfeer te blijven, een onbetwiste rots in de branding van de Amerikaanse rock’n roll. 

Net als het ook al aangekondigde Marilyn Manson geniet Megadeth van herwonnen succes, dankzij recente triomftochten “Super collider” (2013) en vooral “Dystopia” (2016).  Met name die laatste is een wonderbaarlijke retour en grande forme; Mustaine gromt als vanouds en laat via schuimbekkende songs als ‘The Threat is real’, ‘Conquer or die’ of punkcover ‘Foreign policy’ weten wat hij vindt van de recente ontwikkelingen in de wereld. Combineer dit met spectaculair gitaarwerk – Mustaine is en blijft de riffmeister – en ‘s mans aangeboren durf om te experimenteren en je krijgt misschien wel dé thrashplaat van 2016. En met dit meesterwerk, met een quasi volledig nieuwe line-up en met herwonnen zelfvertrouwen komt Megadeth een dik uur lang nog maar eens bewijzen wie het genre heeft uitgevonden. Hij hoeft zichzelf daarvoor niet op de borst te kloppen, klassiekers als ‘Holy wars … the punishment due‘ (Yes!), ‘Symphony of destruction‘ (Yes, met twee uitroepingstekens!!)  ‘In my darkest hour‘ (nog yesser!) of ‘Peace sells‘ (de luidste Yes!! van allemaal) doen dat immers voor hem.

Thrash metal is een genre dat geen stilte verdraagt, deze show zal integendeel gespeeld worden aan een volume dat de steentjes op onze Grote Kaai zal splijten, terwijl de dubbele bassdrums zonder twijfel breuken zullen veroorzaken in de dijken van de nabijkronkelende Durme.  Maar zo hebt u het graag, zo hebt u het zelfs al jaren graag want fans van Megadeth zijn trouwer dan Beavis aan Butthead en we zijn er rotsvast van overtuigd dat u weer met duizenden tegelijk jullie nekwervels aan flarden zullen staan headbangen. Op zondag 6 augustus gaat de achtste editie van onze metaldag door en nummer drie van The Big Four kunnen we eindelijk aanvinken op onze wishlist. Zouden we volgend jaar nummer vier eens niet proberen bellen ….

« Check line up

2017-06-01T09:23:22+00:00