Anouk

Anouk (NL)

samedi 5 août / Mainstage

21:30 – 22:30

De Slimste Mens Ter Wereld, op Vier: potentiële opgave voor de puzzelronde. Zoek het verband met volgende trefwoorden: “Nederlandse zangeres” – “Nobody’s wife” – “voor de derde maal in Lokeren” – “Hitmachine”. Antwoord: ANOUK, maar dat wist u ongetwijfeld al na de eerste tip, zoniet na de tweede. Eindelijk komt ze dus nog eens terug, dat was ook alweer geleden van 2009, of anders geformuleerd: we hebben haar al een zestal studioplaten niet meer op ons podium gezien.

Anouk introduceren aan muziekliefhebbers is een beetje zoals het concept ‘Samson’ uitleggen aan een klas vol negenjarigen, dus sta ons toe dat we het kort houden en u enkel nog melden dat de, als zonlicht over een Haagse duin zo mooie, zangeres Doe Maar vergezelt op de affiche van zaterdag, 5 augustus. Of stoort het dat we alsnog een hoogstpersoonlijke toets geven aan dit perstekstje? Ten eerste: een fenomeen als Anouk is in België nog steeds niet opgestaan. Een mengeling van Janis Joplin en Aretha Franklin, met de spreekwoordelijke ballen van een Steven Tyler, zoiets. En dat allemaal met een uitstraling waar jaloerse Gooische en andere vrouwen een koelbloedige moord zouden voor plegen.

Ooit waren we getuige van een incident op Pinkpop, alwaar enkele confituurbreinen haar bekogelden met eieren. Gevolg, Dame Anouks kalmte bleef ijzig als een frigo, ze deed haar shirt uit en vervolledigde haar show in een prachtige, donkerroze beha. Onze bewondering voor Anouk, die daar meer lef en attitude tentoonspreidde dan alle eiergooiers ter wereld, vieren we tot de dag van vandaag nog steeds met een perfecte omelet. Wie ‘Nobody’s wife’, de absolute rots in haar als liveset verpakte branding ‘R U kidding me’, ‘Michel’, ‘Girl’, ‘Lost’, One word’ of een van haar vele andere parels nog eens wil horen weet meteen wat te doen: tickets bestellen dus, voor de iets minder goeie verstaanders die niet genoeg hebben aan een half woord. Anouk dames en heren, zaterdag 5 augustus.

« Check line up

2017-01-28T16:42:03+00:00