Arsenal

21:30

TICKETS

Na twintig jaar samen en apart als Arsenal kunnen John Roan en Hendrik Willemyns elkaar niets meer wijsmaken. Volgens Willemyns is het einde van de muziekwereld zoals we die kennen nabij terwijl John Roan zijn duivels uitdrijft met een black metal-plaat. In januari 2020 pakken ze hun beider demonen aan in de Chinese stad Chongqing, waar enkele kilometers verderop een vleermuis een orkaan veroorzaakt. Hoe zijn ze tot hier gekomen? En vooral: hoe geraken ze hier weg?

‘Wat is muziek?’ het is een vraag waarmee Hendrik Willemyns aan de slag gaat om er niet alleen een relatiecrisis mee te bedwingen maar tegelijk een album en een driedelige televisiereeks aan te ontfutselen. Het resultaat is een poëtische reis die antwoorden geeft en vragen oproept en een muzikale documentaire die met veel fictie een beetje waarheid probeert te achterhalen.
Op een mix van melancholie en dansritmes gaan we in ‘Arsenal – The rhythm of the band’ mee op en neer met een band die tegelijk twee mensen is die proberen bij elkaar te blijven.

Een tv-documentaire dus, maar één die tegen de limieten duwt van het medium en van het format. Het is een waargebeurd theaterstuk in drie bedrijven en een gefictionaliseerde interviewreeks over de betekenis van muziek. Een making-of van een metalplaat en een unmaking-of van een danceband. Een relaas van een relatie. Het ritme van een band die gestopt is met spelen…