Eefje De Visser

Koop ticketsEefje De Visser Door Lonneke Van Der Palen 1 Preview

‘Vernuftig’, ’gedurfd’ en ‘loepzuiver’ schreef de pers over haar eerste plaat. ‘Warm’, ‘intiem’ en ‘diepgaand’ over haar tweede. Met De Koek en Het is heeft Eefje de Visser twee succesvolle albums op zak en wist ze in een paar jaar tijd een trouw publiek op te bouwen in Nederland en België. Nachtlicht is de titel van haar derde album dat in 2016 verscheen.
Voor het maken van Nachtlicht verliet Eefje haar comfortzone, trok naar Barcelona om nummers te schrijven en nam de plaat deels op in Utrecht, Gent en Frankrijk. On-Nederlandse, exotische invloeden, broeierige, stadse sferen en een extraverte mindset zijn duidelijk hoorbaar.
Met haar creatieve manier van tekstschrijven als handelsmerk, haar heel eigen sound én eigenwijze zakelijke aanpak veroverde Eefje haar unieke plek in de Nederlandse popmuziek. In 2011 richtte ze haar eigen platenmaatschappij op om onafhankelijk van grote labels te kunnen werken.
Samen met haar vaste band ontwikkelde Eefje de afgelopen jaren een sterke live-sound, gegroeid door de vele clubshows en het spelen op festivals. Nachtlicht laat een duidelijke evolutie horen en klinkt energieker dan de eerste twee albums.
Ook in België is Eefje inmiddels geen onbekende meer. Tijdens de Gentse Feesten stond ze op het hoofdpodium van het Sint-Jacobsplein. Ongeveer werd opgepikt door het bekende StuBru programma Duyster en songs van zowel De koek als Het is komen regelmatig voorbij op Radio 1.