Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Tickets

Bazart

Mainstage
22:15 - 23:30
  • Herkomst: BelgiĆ«
  • Socials:

Biografie

Ooit, eind 2015, zagen we Bazart een showcase spelen in de AB Club. Veel potentieel, noteerden we in ons dagboek, en we sloten af met de vraag of ze ooit klaar zouden zijn voor het omvangrijk podium dat elk jaar in Lokeren staat. Fast forward, augustus 2017. Daar stonden we dan, met open mond en half gesloten ogen naar Bazart te kijken en we zagen … Freddy Mercury of Bono op Live Aid, Oasis in Knebworth, Daft Punk op Coachella. Wat we op dat moment ondergingen was een verpletterende machine en de schattige draakjes uit de AB Club waren op anderhalf jaar tijd Rhaegal, Drogon en Viserion geworden.

Bazart bleek niet langer een jeugdig vriendenclubje, maar was overduidelijk uitgegroeid tot een (Vlaamse Wu Tang) Clan: een stel zeer talentvolle individuen die boven zichzelf uitstijgen wanneer ze deel uitmaken van de som. Het publiek at die avond zodanig gulzig uit hun hand dat onze senior executive van de afdeling food & drinks achteraf is gaan klagen bij het management van Bazart, omdat er opvallend minder eten verkocht werd. Mijn god, als we in Lokeren ooit een duidelijker game, set, drie keer een ace en vervolgens match hebben meegemaakt zijn wij dat alvast vergeten.

Hard werken in combinatie met veel talent leidt dus tot een palmares als dat van Bazart : zalen bomvol enthousiastelingen, recensenten die hun liefde met megafoons uitschreeuwen en hits, veel hits. En ‘Goud’ (2015) is in de loop der jaren naar een zelfde status opgeklommen als ‘Vlaanderen Boven’ (Raymond VHG), ‘Amsterdam’ (Kris DB), 'Ooh la la' (TC M.) of ‘Anne’ (C.). Het songboek van Bazart bevat bovendien nog veel meer van dit soort kleine wonderen, songs voor de vier seizoenen: verkoelend in volle zomer, hartverwarmend via Spotify in je oortjes wanneer je in putje winter naar de bakker moet, kleurig als een vallend herfstblad en ideaal om naar te luisteren wanneer de commentatoren van Eurosport op je zenuwen werken tijdens de Italiaanse lentekoersen.

Bazart is het perfecte antwoord op de knaldrang die je nu al meer dan een jaar in de ban houdt, je apotheose voor deze zomer van de vrijheid. De feestelijkheden gaan door op donderdag 11 augustus, de pagina van die dag in ons dagboek staat nu al volgekrabbeld met superlatieven.