Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Tickets

blackwave.

Mainstage
20:45 - 21:45
  • Herkomst: BelgiĆ«
  • Socials:

Biografie

blackwave., het project van de Antwerpse producer Willem Ardui en rapper Jay Walker, doet denken aan de vroegste, meest jazzy nummers van The Roots, aan de wereldwijze straatsoul van Mos Def en aan de slimme hiphopfunk van Pharoahe Monch of The Pharcyde. Er zit een lekkere scheut nineties in, maar de twee tillen deze heerlijk smeuïge groove live probleemloos naar vandaag.

De eerste EP, mic check, kwam uit in 2017 en werd - net als hun stomende concerten - meteen extreem goed ontvangen. Hun onvermoeibare werkethiek kreeg een duizelingwekkend momentum in 2018 met de release van hun meest impactvolle single tot nu toe. ‘Elusive’ met David Ngyah wordt instant hotshot op Studio Brussel en klopt af op meer dan 18 miljoen streams op Spotify alléén. Dit leverde hen talrijke nationale tv-optredens, meerdere nummer 1-hits, een internationale tournee en enkele MIA nominaties op. Dit zou het eerste voorproefje zijn van hun debuutalbum uit 2019, "ARE WE STILL DREAMING?" waarop ook Winston Surfshirt, Pell, Benny Sings en Caleborate te horen zijn. Deze tracks kon elke Pukkelpopganger op de mainstage aanschouwen, vlak voor het geweld van Post Malone losbarstte.

Meer ervaringen betekenden meer muziek, in 2020 besloot het duo naar Los Angeles te trekken om daar aan hun tweede project te beginnen. Single ‘Recluse’ was hier het voorsmaakje van. Nu, meer dan vier jaar na hun eerste muzikale stappen, jagen ze nog steeds de bloedstollende kick na van wanneer een idee samenkomt in de studio en blijven ze zowel zichzelf als elkaar uitdagen. De piek van blackwave. zal zeker nieuwe hoogten bereiken, in 2022 en verder.