Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Tickets

BLUR

Mainstage
22:15 - 23:45

Biografie

Groot nieuws, boys & girls: BLUR komt op dinsdag 8 augustus naar de Grote Kaai! De  legendarische band doet een reünie tournee met onder meer 2 uitverkochte shows in het Wembley  Stadion, en komt dus ook voor de eerste keer sinds 2013 (headliner Rock Werchter) naar België.

De voorverkoop voor deze dag start op zaterdag 10 december om 10u via www.lokersefeesten.be.

De 48e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 13  augustus 2023. Meer nieuwe namen volgen binnenkort.

Blur werd in 1989 opgericht door Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James en Dave Rowntree en tekende hetzelfde jaar bij Food/EMI. Ze kondigden hun komst aan met het debuutalbum Leisure in 1991. Met het tweede album Modern Life Is Rubbish (1993) zorgde Blur voor een revolutie in de Engelse populaire muziek. Vijf opeenvolgende UK #1 albums volgden, waarbij Parklife (1994) en The Great Escape (1995) de band naar massale populariteit in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten hielpen. Het gelijknamige Blur werd uitgebracht in 1997 en het zevende album Think Tank (2003) was Blurs eerste album als driemanschap na het tijdelijke vertrek van oprichter-gitarist Graham Coxon. Eenentwintig jaar na de release van hun debuutalbum verscheen in 2012 Blur 21: The Box, het oeuvre van de band verzameld en gebundeld in een box. Hun meest recente release als viertal, het veelgeprezen hitparade studioalbum The Magic Whip (2015), begon in Hong Kong toen de band in mei 2013 een onverwachte toeronderbreking had.  

In 2009 speelde Blur een reeks Britse shows, waaronder twee uitverkochte shows in Hyde Park en een historisch zondagavondoptreden op Glastonbury. Een film over Blur No Distance Left To Run werd die zomer gemaakt en het jaar daarop uitgebracht. In 2012 ontving de band een BRIT Award voor Outstanding Contribution to Music en schreef twee nieuwssongs voor hun massale uitverkochte show in het Londense Hyde Park ter gelegenheid van de sluiting van de Olympische Spelen. De nummers 'The Puritan' en 'Under The Westway' werden live op Twitter gedebuteerd via een wereldwijde videostream vanaf een Londens dak. Tijdens een wereldtournee in 2013 speelde de band voor fans over de hele wereld, met shows in Azië, Europa en Zuid-Amerika, en een headliner op het Coachella Festival in Californië. En in 2015 bracht Blur hun bejubelde liveshow naar het Londense Hyde Park in juni, voorafgaand aan een triomfantelijke terugkeer naar Hong Kong waar de opnames voor The Magic Whip begonnen, voor een headline set in het Hong Kong Exhibition and Convention Centre, evenals shows op de iconische Amerikaanse podia Madison Square Garden en de Hollywood Bowl. 

Blur heeft in totaal vijf BRIT Awards gewonnen en werd tweemaal genomineerd voor de Mercury Music Award, wat hen een van de meest succesvolle Britse bands van de laatste twee decennia maakt.