Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Tickets

Kraftwerk

Mainstage
23:00 - 00:30
  • Herkomst: Duitsland
  • Socials:

Biografie

Met enorme trots kunnen we eindelijk aankondigen: KRAFTWERK komt op vrijdag 12 augustus 2022 naar Lokerse Feesten met hun 3D show! De invloed van de band is legendarisch, van Electro tot HipHop, van Techno tot SynthPop. Een Kraftwerk 3D concert is een Gesamtkunstwerk, a total work of art, een unieke visionaire mix van geluid en beeld.

De voorverkoop voor deze uitzonderlijke dag start op zaterdag 4 december om 10u! Tickets kosten 50 €. Elke bezoeker krijgt voor dit concert een speciale 3D bril.

K R A F T W E R K   3 D
3D concert

Na hun wereldwijde en enorm succesvolle 3D concert tournee, kondigen electro pioniers Kraftwerk een concert aan op het Lokerse Feesten festival (België) op vrijdag 12 augustus 2022. Door muziek en performance art samen te brengen, zijn Kraftwerk 3D concerten een waar "gesamtkunstwerk - een ideaal samenspel van diverse kunsten."

Het multimediaproject Kraftwerk werd in 1970 in het leven geroepen door Ralf Hütter en Florian Schneider.  Ze richtten hun elektronische Kling Klang Studio op in Düsseldorf, Duitsland, waar ze alle Kraftwerk albums bedachten en produceerden.

Tegen het midden van de jaren 1970 had Kraftwerk internationale erkenning verworven voor hun revolutionaire elektronische 'sound scapes' en hun muzikale experimenten met robotica en andere technologische innovaties. Met hun visie op de toekomst creëerde Kraftwerk de soundtrack voor het digitale tijdperk van de 21e eeuw.

Hun composities, die gebruik maken van innovatieve technieken, synthetische stemmen en gecomputeriseerde ritmes, hebben een grote internationale invloed gehad op een heel scala aan muziekgenres: van Electro tot Hip Hop, van Techno tot SynthPop.

Tijdens hun live-optredens illustreren Kraftwerk - Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert, Falk Grieffenhagen - hun geloof in de evenwaardige bijdragen van zowel mens als machine. Beginnend met de retrospectieve van de Catalogue-albums in het Museum of Modern Art in New York in 2012, is de cirkel voor Kraftwerk de afgelopen jaren weer rond, terug naar hun oorsprong in de Düsseldorfse kunstscene van de late jaren zestig.

De 3D concertreeks in het MoMA werd gevolgd door optredens in Tate Modern Turbine Hall (Londen), Akasaka Blitz (Tokio) Opera House (Sydney), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Fondation Louis Vuitton (Parijs), Neue National Galerie (Berlijn) en Guggenheim Museum (Bilbao). In 2014 mochten Ralf Hütter en zijn voormalige partner de Grammy Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. En in oktober 2021 werd Kraftwerk opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame.