Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Tickets

Louis Tomlinson

Mainstage
22:30 - 23:30
  • Herkomst: Verenigd Koninkrijk
  • Socials:

Biografie

Vraag Louis Tomlinson naar zijn favoriete nummer op ‘Walls’ en hij zal verschillende keren van gedachten veranderen. Het zou het titelnummer kunnen zijn, dat hij samen met één van zijn idolen schreef. Of de onweerstaanbare huidige single ‘Don't Let It Break Your Heart’, met zijn meest verslavende refrein tot nu toe.

Wat de songteksten betreft is hij terecht trots op alle twaalf nummers, waarvan de meeste gebaseerd zijn op het echte leven, maar in het bijzonder op de nummers die diep graven in onderwerpen variërend van relaties en familie tot de jeugdelijke dwaasheid en dagen van zelftwijfel. Live kijkt hij het meest uit naar de nummers die de indie-rock weerspiegelen waarmee hij opgroeide en die hij vandaag nog steeds bewondert.

In feite maakt het nauwelijks uit welke nummers Louis het beste vindt, want zijn fans krijgen binnenkort de kans om zelf te kiezen. Gedurende twee jaar schaafde hij zijn geluid bij en scherpte hij zijn vaardigheden als openhartige songwriter aan, en nu kan de 27-jarige simpelweg niet wachten om zijn debuutalbum uit te brengen en ermee op tournee te gaan.

"Ik heb het gevoel dat dit het begin van mijn carrière is, met zoveel om naar uit te kijken en alle dingen die mooi op hun plaats vallen," zegt Louis. "Eerlijk gezegd heb ik de afgelopen jaren alle mogelijke emoties doorgemaakt en ben ik er sterker en zelfverzekerder dan ooit uitgekomen.

"Ik weet dat ik een album heb gemaakt dat mijn fans leuk zullen vinden, een album dat klinkt als mij en een eigen identiteit heeft. Er waren momenten dat ik twijfelde of dit wel het juiste pad was voor mij, maar nu kan ik me niet voorstellen ooit iets anders te doen."

2019 was het jaar dat Louis zijn draai vond als soloartiest. Zijn bekroonde terugkeer in maart met ‘Two of Us’, dat het tragische verlies van zijn moeder als toetssteen nam en fans over de hele wereld raakte, volgde hij op met een reeks veelgeprezen singles - het rauwe ‘Kill My Mind’, het mijmerende ‘We Made It’ en de onovertroffen popperfectie van ‘Don't Let It Break Your Heart’.

2022 is het jaar dat Louis aan zijn uitgestelde wereldtournee begint, zijn eerste als soloartiest, met veel uitverkochte data waaronder alle UK shows.

"Ik heb niet lang meer om terug fit te worden," lacht Louis. "Serieus, onlangs was ik aan het voetballen tijdens een shoot en na tien minuten stond ik al te hijgen. Maar maak je geen zorgen, ik weet dat ik naar de fitness moet. Dat is het enige waar ik tegenop zie."

Voor het album ‘Walls’ werkte hij onder meer samen met de Brit Jamie Hartman (Rag'n'Bone Man, James Bay) en Jamie Scott (One Direction, Bieber) uit L.A.

Als ‘Walls’ herinneringen oproept aan het klassieke Oasis uit de jaren '90, dan komt dat omdat Louis nog steeds naar die vroege albums luistert. "Ik besefte pas hoe speciaal alles was toen de strijkers in de studio werden opgenomen. Er waren zeker 25 muzikanten aanwezig, allemaal voor mijn liedje. Het was echt een ontroerend moment en ik heb nog nooit zo'n rilling gevoeld.”

Fans kunnen hun hart ophalen met twaalf nummers die teruggrijpen naar de tijd van Louis' 1D dagen, die herinneren aan de ups en downs in relaties en die vertellen over de levenslessen opgedaan in de eerste 27 jaar van zijn leven.

Het schitterende ‘Habit’ is een boodschap aan de fans en een reflectie over roem, ondersteund met een prachtig elektrische gitaargeluid en een verwijzing naar ‘Princess Park’ voor de liefhebbers van 1D.

"Er was een moment in mijn carrière dat ik het gevoel had dat ik aan het watertrappelen was," zegt Louis. "Ik wist niet 100% zeker of ik door wilde gaan. Het was frustrerend en natuurlijk kan roem opdringerig aanvoelen als je onzeker bent over jezelf, maar ik probeerde me een leven voor te stellen zonder dit werk en zonder de steun van de fans en dat kon ik niet.”

"Muziek is de gewoonte waar ik steeds naar teruggrijp. Vergeet zelfmedelijden. ‘Habit’ is een bedankje aan de fans en een herinnering aan mezelf om dankbaar te zijn dat ik deze kansen heb gekregen."

Terwijl ‘We Made It’ herinneringen ophaalt aan Louis' pre-bekendheidsdagen, aan de tijd die hij doorbracht met zijn vriendin Eleanor in haar studentenflat en aan hun tienerdromen voor de toekomst, vertellen zowel ‘Walls’ als het akoestische ‘Too Young’ over de break-ups die de relatie van het tweetal uiteindelijk sterker maakten.

"De song ‘Too Young’ gaat over de ontmoeting met 'de ware' op 18-jarige leeftijd en, zoals veel kerels op die leeftijd, er niet klaar voor zijn," zegt Louis. "Ik vond het moeilijk om zo ver vooruit te

kijken. Ik moest een paar fouten maken en het verkeerde pad opgaan om te beseffen wat ik had en wat ik dacht dat ik kwijt was.”

"De song ‘Walls’ is specifieker. Die gaat over thuiskomen nadat we op tournee waren geweest, kort na de break-up. Ik vond wat kleren van mijn vriendin in de kast en het drong tot me door wat ik had gedaan. Ik hou van de indie sound van het nummer en het circulaire karakter - het opent en sluit af met dezelfde tekst.”

De tekst - 'Nothing wakes you up like waking up alone' (Je ogen gaan pas open wanneer je alleen wakker wordt) - is een van de vele teksten op ‘Walls’ die Louis' progressie als songwriter laat zien, klaar om zijn kwetsbare kant te laten zien. ‘The day you walked away was the day I became the man that I am now,’ (De dag dat je vertrok was de dag dat ik de man werd die ik nu ben), is nog zo eentje.

"Ik doe alsof ik niet romantisch ben, maar ik ben het wel," zegt Louis. "Twee jaar geleden had ik die teksten niet kunnen schrijven. Ik zou me te bloot hebben gevoeld. Maar dat doet de leeftijd met je, denk ik. Het klinkt gek, want 27 is niet oud, maar ik denk tegenwoordig veel na over ouder worden."

Op ‘Fearless’, dat opent en afsluit met kinderstemmen, kijkt Louis terug naar de leeftijdsgenoten waarmee hij opgroeide en denkt hij na over wat ouder worden betekent.

"Ik zit op een kruispunt van leeftijden waar ik naar mensen van vroeger kijk en die me nu zo volwassen lijken," zegt hij. "Ik zal ze niet saai noemen, maar ik vind wel dat veel mensen het leven te serieus nemen. We moeten meer plezier maken nu we nog jong zijn, want het duurt niet eeuwig."

Het oudste nummer op ‘Walls’ is ‘Always You’, en het mooie, pure ‘Only the Brave’ is met zijn 1:44 minuten de korte afsluiter van het album.

"De reden dat ‘Always You’ op het album staat, is dat ik er jaren geleden 15 seconden van teasede op een van mijn socials en sindsdien wilden de fans het dolgraag horen," zegt Louis. "Ik was ze dat verschuldigd."

"De song ‘Only The Brave’ is denk ik misschien wel voor Liam Gallagher geschreven. Het is het enige nummer waar ik niet veel aan heb geschreven. Het werd me voorgespeeld en ik was er meteen weg van. Er was sprake van om het langer te maken, maar het is juist leuk dat het zo kort is, terwijl het toch de boodschap zo duidelijk overbrengt.

"Plus, het is het twaalfde nummer. Dat is meer dan genoeg van mij in één sessie."