Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Tickets

Oscar and The Wolf

Mainstage

Biografie

"Ik zie mijn liedjes bijna als Disney-muziek voor volwassenen", zegt de Belgische artiest Max Colombie in zijn eigen woorden over zijn al lang platina verkopende opnameproject Oscar and the Wolf. Sinds hij in 2014 het circuit betrad met Entity, werd Colombie een van de meest onwaarschijnlijke maar gevierde succesverhalen in zijn thuisland en daarbuiten: een artiest die bekende muzikale conventies vloeiend omzeilt - een warmbloedig, sensueel vocabulaire van pop, R&B, EDM en alternative dat zowel de mainstream als de cutting edge omzeilt. Colombie is een magnetische performer die zijn sonische wereld naadloos verbindt met opvallende, suggestieve beelden, waarbij hij het popspectakel behendig weet te balanceren met rauwe, ongefilterde emotie. Als er één constante is in de jubelende carrière van Oscar and the Wolf, dan is het wel Colombie's vermogen om zowel melancholie als euforie op vaak vreemde en aparte manieren het hof te maken. Debuut LP Entity (2014) was nog geworteld in alternatieve folk en droompop, terwijl opvolger Infinity (2017) het project naar de gelukzaligheid en bombast van breedbeeld clubmuziek tilde. Oscar and The Wolf's derde album The Shimmer (2022) lichtte de sluier verder op onder een achtergrond van prikkelende, zonovergoten synthpop. In de loop der jaren bereikten Oscar and the Wolf een standvastige headliner-status, waarbij ze consequent zalen met een capaciteit van maar liefst 20.000 uitverkochten met spectaculaire optredens. 

Het grote aantal festivals waar Colombie en zijn bandleden hebben gespeeld, getuigt van zijn bereik als artiest; van pop- en alternatieve festivals zoals Pukkelpop en Best Kept Secret tot EDM-festivals zoals Tomorrowland. Oscar and The Wolf heeft een grote fanbase in het Midden-Oosten opgebouwd in Turkije, Egypte, Israël en Iran en is een begrip geworden in de grootste Europese markten. Oscar and The Wolf beperkt zich niet alleen tot de muziekwereld, maar heeft ook een grote indruk gemaakt in de mode-industrie. Max kreeg de opdracht van de beroemde ontwerper Dries Van Noten om de soundtrack te creëren voor de lente/zomercollectie van 2015 tijdens Paris Fashion Week.

In de zomer van 2023 keerden Oscar and The Wolf triomfantelijk terug op het grote podium na een lange afwezigheid. De populaire single "Warrior" werd gekozen als het officiële lied voor het Belgische nationale team tijdens het WK. Het nummer - dat vorig jaar het onderwerp werd van een korte documentaire - markeerde een diep persoonlijke introspectie voor Colombie om zijn diepste, donkerste angsten onder ogen te zien. Het gaf de aanzet tot een nieuwe sprong naar een gedurfde nieuwe fase in de carrière van Oscar and The Wolf. De expressieve nieuwe single "Angel Face" is het eerste voorproefje van een nieuwe, meer kwetsbare Oscar and The Wolf, een waar de façade van Colombie's glanzende poppersona geleidelijk wordt gelicht en een meer openhartige indruk van de persoon eronder wordt ontrafeld."Ik zag mezelf altijd als een personage in scenario's die niet echt bestonden. Nu wordt mijn werk steeds autobiografischer."