Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

Tickets

Saint Motel

Mainstage
20:05 - 20:50
  • Herkomst: Verenigde Staten
  • Socials:

Biografie

Het jaar voordat ze doorbraken met een optreden op het hoofdpodium van Coachella en de populaire single "My Type", plande Saint Motel een eigen evenement genaamd "saintmotelevision" - een multimediaspektakel van muziek, dans, komedie en kunst dat door de autoriteiten werd stilgelegd nog voordat het zelfs had plaatsgevonden. "Die gekke mengeling van werelden en ideeën is iets waar we ons altijd al toe aangetrokken hebben gevoeld," zegt frontman A/J Jackson als hij terugdenkt aan het originele saintmotelevision. "We zijn altijd fan geweest van vreemde combinaties, en die roemrijke maar gedoemde gebeurtenis werd een symbool van dat alles." Dus toen het tijd werd om hun volledige debuutplaat te maken voor Elektra Records, eiste de band de naam Saintmotelevision terug op en, uiteindelijk, droomden ze van een album dat net zo magnifiek caleidoscopisch zou zijn als dat mythische feest zelf.

Lead single ‘Move’ is de openingstrack van hun meest recent uitgebrachte album, saintmotelevision. Het is een psych-rock getinte dansvloeranthem met een refrein dat zo aanstekelijk is dat het publiek tijdens de ruige sets op zomerfestivals als Lollapalooza en Bonnaroo direct mee schreeuwde ook al hadden ze het nummer nog nooit eerder gehoord. In de songtekstvideo voor ‘Move’ onthulde Saint Motel als onmiskenbaar visueel georiënteerde groep ook hun nieuwste onderneming: de zogenaamde "virtualizer," die 360° animatie en virtual reality-technologie combineert en de kijker een immersieve beleving bezorgt. Later voegde de band een augmented reality update aan de App toe.

Passie voor eclecticisme is altijd de kern geweest van Saint Motel, een band opgericht door Jackson en gitarist Aaron Sharp: filmschoolklasgenoten wiens langdurige vriendschap zijn wortels had in een gedeelde waardering van obscuristische cinema en wederzijds avontuurlijke muzikale smaken die alles omvatten van Imperial Teen tot Beethoven's 7e Symfonie, 2e beweging. Nadat bassist Dak Lerdamornpong en drummer Greg Erwin in de gelederen waren opgenomen, bracht de band in 2009 zijn debuut-EP ‘ForPlay’ uit en organiseerden ze een reeks "ervaringsconcerten" met thema's als Zombie Prom en Judgment Day. "We speelden in half-pipes, semi-trucks, circussen - zo'n beetje overal waar we konden," zegt Jackson. "We wilden gewoon doen wat we konden om onszelf buiten onze comfortzone te duwen, en de mensen een grote, gekke ervaring te bezorgen wanneer ze naar ons kwamen kijken."

Fans kunnen zich verwachten aan gelijkaardige ervaringen bij de bands volgende Elektra Records album, dat binnenkort verschijnt.

Tijdens hun tournees, waaronder voorprogramma's voor Arctic Monkeys, Twenty One Pilots, Panic! At The Disco, Imagine Dragons, Band of Skulls, en Weezer - heeft Saint Motel een nieuwe uitlaatklep ontdekt voor hun grensverleggende stijl van artiestendom. Met de release van het allereerste virtual reality album, en de latere upgrade met een augmented reality portal, streeft de band ernaar om een nog meeslependere ervaring aan te bieden dan wat Nylon onlangs omschreef als "een helder, dromerig geluid dat luisteraars meeneemt naar een andere tijd en plaats." "Het is in wezen een nieuwe kunstvorm," zegt Jackson over de virtualizer.