Terrein & veiligheid

HET TERREIN

Onze terreinbouwers pootten andermaal een feestendorp neer waar u en ik straks weer beste buren worden.

VERBOD OP CROWDSURFEN

Net zoals op de meeste grote festivals in Europa geldt ook hier een verbod op crowdsurfen. Inbreuk op deze regel kan verwijdering van het terrein tot gevolg hebben. We streven ernaar om elke bezoeker, dus ook diegenen die helemaal vooraan staan, zo maximaal mogelijk te laten genieten van de optredens en dit zonder eerst steeds oog te moeten hebben voor de bescherming van hoofd en ledematen.

AMAAI MIJN OREN!

De Lokerse Feesten is mede- ondertekenaar van het charter voor beperking van gehoorschade tijdens muziekevenementen, een initiatief van de hele Belgische muzieksector. Voor wat het geluidsniveau betreft is er sinds enkele jaren een samenwerking met het stadsbestuur en de provincie Oost-Vlaanderen en werden er met de overheid strikte regels afgesproken. Wij zijn ons bewust van de risico’s op gehoorschade die té luide muziek of er té lang naar luisteren met zich mee kunnen brengen. Al jaren kiezen wij daarom voor de betere geluidsapparatuur, waardoor het geluid dat uit de boxen schalt niet enkel van uitstekende kwaliteit is, maar tevens van een aanvaardbaar niveau. De festivalbezoekers kunnen gratis BLOX schuim oordopjes verkrijgen aan de infostand, de drank- en etenstenten op het terrein. Je vindt er eveneens bij de SCREAM Shop: BLOX modellen die ontworpen werden voor het beluisteren van live muziek en gehoorkappen voor kinderen (www.blox.info).Ondanks al deze inspanningen raden wij de festivalgangers aan niet vlak voor de boxen aan het podium post te vatten en de oren even rust te gunnen na een concert.

WELLES NIETES

Bij het betreden van de festivalsite wordt de bezoeker mogelijks afgetast. Bij weigering wordt de toegang tot het terrein verboden.

Niet welkom:

 • Professionele foto-, film-, video- en geluidsopnameapparatuur
 • Dranken en andere vloeistoffen (alcoholische & non-alcoholische)
 • Glas & plastic flessen
 • Blik / brik / drinkbussen / drankbekers / gamellen
 • Camelbags / waterrugzakken
 • Spuitbussen onder druk (deo, haarlak, …)
 • Drugs (wanneer wij dit aantreffen wordt onmiddellijk de politie verwittigd)
 • Wapens (wanneer wij dit aantreffen wordt onmiddellijk de politie verwittigd)
 • Werkmateriaal (schroevendraaier, breekmesje, nagels, vijzen, …)
 • Messen of andere scherpe voorwerpen
 • Bankjes / klapstoelen / stokken
 • Opblaasbare zaken (badjes, ballen, zetels …)
 • Tenten en ander kampeermateriaal
 • Tripods (statieven) / selfiesticks / laserpennen / drones
 • Vuurwerk / gas / gasbranders / kaarsen
 • Parasols en/of paraplu’s met vaste stalen pinnen
 • Plastic of houten bakken
 • Dieren (uitgezonderd geleidehonden)
 • Flyers / stickers / affiches en ander promotiemateriaal
 • Elk ander voorwerp dat door de Lokerse Feesten als gevaarlijk kan beschouwd worden

Wel toegelaten: geleidehonden, eenvoudige wegwerp- of pocketfototoestellen, inschuifbare paraplu zonder pin (géén parasols), zonnecrème in een tube, en kleine rug- of andere zakken.

Huishoudelijk reglement

INFOSTAND

Wie graag info ‘heet van de naald’ heeft, kan tien dagen lang terecht aan onze infostand. De infotent bevindt zich aan de overkant van het podium in een wat wij de geluidsarmere zone noemen. Wie er dus info komt vragen en zich niet meteen door de laatste rijen op het plein bekeken wil voelen, ontdoet er zich best eerst van zijn headphone of oordoppen. Wie niet in het bezit is van oordopjes kan ze hier trouwens gratis verkrijgen. Te luidruchtigen krijgen ze er van ons zelfs gratis ingeduwd.

LOCKERS

In de omgeving van de ingang van het festivalterrein (sector Main Stage) bevinden zich lockers waarin de bezoekers hun spullen veilig in kunnen opbergen.

RODE KRUIS

Op het terrein is er een rode kruispost voorzien. Voor grote en kleine ongelukken kan je er steeds terecht. Verschillende posten staan verspreid over het terrein opgesteld zodat snelle interventie / evacuatie steeds mogelijk is

INDOOR

Een geldig toegangsbewijs garandeert je hier niet noodzakelijk de toegang aangezien er om veiligheidsredenen slechts een maximum aantal bezoekers (1200) kan worden toegelaten. Zorgen dat je er op tijd bij bent is hier dus de boodschap. De nooduitgangen zijn voldoende zichtbaar aangeduid, maar worden door onze veiligheidsmensen extra bemand om in geval van noodsituaties de mensen op te vangen en te begeleiden.

PROPER FEESTEN

We maken samen heel wat vuil op de Lokerse Feesten en zodoende creëren we met zijn allen toch wel een gigantische hoop afval.Daarom is het dan ook zo belangrijk dat we zo goed mogelijk sorteren, zowel de medewerkers als de bezoekers, om maximaal te kunnen recycleren. Maar zonder jullie hulp kunnen we dat niet !

De afgelopen jaren hebben de Lokerse Feesten reeds fors geïnvesteerd om onze impact op het milieu alsmaar kleiner te maken. En deze inspanning blijven we volhouden! Daarom wensen wij ook aan jullie (de festivalgangers) te vragen om ons mee te helpen…Wij (het milieu-team) wensen jullie alvast een zeer zonnig en aangename nieuwe Lokerse Feesten editie toe, maar vooral… een milieuvriendelijke !

VEILIGHEIDSGANGEN

Net als de vorige jaren, worden dezelfde constructies opgebouwd voor het podium om comfort en veiligheid van de bezoekers te verzekeren. Tussen het podium en de mixtoren loopt een gang met halverwege aan beide zijden, zijgangen. Deze gangen geven onze veiligheidsmensen een perfect overzicht van de situatie en laten hen toe tot ver in het publiek te gaan. De zijgangen helpen ook om de druk van het publiek naar het podium te verdelen.

EVACUATIE

Aan beide zijden van het podium zijn er evacuatiemogelijkheden. Op de rest van het terrein zijn er naast de in- en uitgangen nog 2 nooduitgangen welke voldoende zichtbaar aangeduid zijn. In geval van nood worden de toeschouwers opgevangen door onze veiligheidsmensen en de hulpverleners van het Rode Kruis.

CAMERABEWAKING

Vanuit de centrale controlepost is er 24 u./24 u. camerabewaking van het terrein en de in- en uitgangen zodat snelle en doeltreffende interventies op elk moment mogelijk zijn.