Adres

 • De Lokerse Feesten vinden plaats aan de Grote Kaai in Lokeren – vlak aan het stadscentrum.
 • De ingang van de Red Bull Music Room is in de Sportlaan, op een 150m van de hoofdingang.
 • De hele omgeving is verkeersvrij.

OPENINGSUREN

Afhankelijk van de start van het eerste optreden (19u of 20u) gaan de kassa’s open om 18u of 18u30. (op zondag 4 augustus om 15u15)
De deuren gaan open om 18u30 of 19u (op zondag 4 augustus om 15u30)

De optredens op het hoofdpodium (avondprogramma) starten meestal tussen 19 en 20 uur, en we gaan elke avond door tot 2.30 uur.

In de Red Bull Music Room starten we elke avond om 21 uur, tenzij anders aangegeven. In het weekend gaan we daar door tot 5 uur (vrijdag- en zaterdagavonden). Op weekdagen is dat tot 2.30 uur.

Toegang

Met een combiticket of een ticket gekocht in voorverkoop geraak je altijd binnen. Een 10-dagen combiticket of avondticket (voor het hoofdpodium) garandeert je zowel toegang tot het festivalterrein als de Red Bull Music Room. We verkopen niet meer tickets dan de capaciteit van ons terrein (circa 15.000 bezoekers). Avondtickets verkopen we zolang de voorraad strekt. Opgelet! Een avond kan uitverkocht zijn in voorverkoop. Indien dit voorvalt dan wordt dit tijdig op onze website en via de media aangekondigd.

Toegangsbandjes

Koop een toegangsticket aan één van onze kassa’s, of begeef je naar de VVK- kassa’s en biedt er het/de via de voorverkoop aangekochte ticket(s) aan.
Per aangekocht toegangsticket ontvang je een toegangsbandje.
Maak je toegangsbandje goed vast rond de pols, begeef je naar de ingang en laat je bandje controleren.
Je kan de hele avond het terrein op en af

Red Bull Music ROOM: Kom op tijd!

Onze zaal – de Red Bull Music Room – heeft een beperkte capaciteit. Op sommige avonden betekent dit dat de zaal op piekmomenten volzet kan zijn, en we de toegang tijdelijk sluiten. Heb je een apart ticket “Red Bull Music Room Only” gekocht voor deze zaal, dan geraak je gegarandeerd binnen tot 23.30 uur. Eens het rustiger is – of er terug plaats is – kun je uiteraard de zaal terug binnen met eender welk ticket!

KINDEREN ’S AVONDS GRATIS

Jonger dan 12, dan kun je ’s avonds gratis het feestenplein op, een ticket is niet nodig. Ben je jonger dan 14 jaar dan moet je altijd vergezeld zijn van een volwassene.

10-DAGEN COMBITICKET EN DRANKVOUCHERS

Laat de barcode van je 10-dagen combiticket activeren aan één van de avondkassa’s op het terrein.
Na de ‘inscan’ aan de kassa ontvang je een stoffen polsbandje.
Maak het bandje goed vast rond de pols, het verleent je elke dag toegang tot de festivalsite.

Heb je een 10-dagen combiticket? Dan kun je al een dag voor de officiële opening van de Feesten (tussen 18 en 21 uur) je stoffen inkombandje ophalen aan de inkomkassa. Je kunt je op dat moment ook al voorzien van drank- en eetbonnen. Betalen met Bancontact is mogelijk!
Drankvouchers (10 Drinks/Food) kun je enkel aan de inkomkassa’s inruilen!
Aan de bonnenkassa’s binnen de festivalzone is dit niet mogelijk.

TOEGANKELIJKHEID

De Lokerse Feesten leveren extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. We schenken daarbij aandacht aan de toegankelijkheid van het terrein en zijn omgeving:

  • Dichter bij de ingang zijn er voorbehouden parkeerplaatsen voor auto’s van mensen met een rolwagen. Enkel beschikbaar mits vooraf aan vragen via dit formulier. Een blauwe kaart is niet voldoende. Andere minder mobiele mensen maken het best gebruik van onze shuttlebussen.
  • Er is een verhoog van waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken, … de optredens goed kunnen bekijken.
  • Er is een aangepast toilet voorhanden.
  • Mensen met een beperking kunnen gratis beroep doen op een ADL-assistent(e) die hulp biedt bij praktische zaken als daar zijn: gebruik van toilet, zich verplaatsen, eten, …

Je vindt een ADL-assistent in de buurt van het rolstoelverhoog. Wie gebruik wil maken van deze voorzieningen of meer informatie wenst kan contact opnemen met het assistentieteam via dit formulier.

Voor volgende dagen zijn alle parkeerplaatsen en plaatsten op het rolstoelpodium reeds gereserveerd:

Let ook op voor de volgende praktische afpraken:

 • Eigen stoeltjes zijn niet toegelaten op het terrein. Uitzonderlijk worden medisch vereiste stoelen toegelaten. Deze stoelen zijn enkel toegelaten op het verhoog en mits medisch attest. Meld je in dat geval aan bij de security die ons zal oproepen om je door te laten.
 • Je kunt je door één persoon laten begeleiden op het rolstoelpodium. Op rustige avonden wordt hier al eens een uitzondering op gemaakt.
 • De Lokerse Feesten groeien jaarlijks in bands en toeschouwers. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Op zeer populaire avonden kan hierdoor ons rolstoelpodium overstelpt raken. Wij vragen dan de begeleiders het podium te verlaten. Zo kan iedereen die nood heeft aan onze diensten hier gebruik van maken. Op zeer populaire avonden is het mogelijk dat wij ook aan minder mobiele personen vragen het podium te verlaten. Rolstoelgebruikers krijgen voorrang om het podium te gebruiken samen met zijn/haar PAB- assistent. Gelukkig is dit eerder uitzondering dan regel.